Сочни мариновани крилца на барбекю със сос

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
211
671
400
582
1
01/02/2016
"Смятаме се за нещо като колекционери на сочни крилца - не пропускаме да ги опитаме "
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 703
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки крилца - 24 броя
  • морска сол - 1 с.л. фина
  • кафява захар - 3 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л. пушен
  • черен пипер - 1 ч.л. прясно смлян
  • чесън - 1 с.л. на гранули
  • риган - 1 с.л. сух
  • лют червен пипер - 1/2 ч.л
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • кетчуп - 1 - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л. разтопен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички подправки се смесват в голяма купа, като първо се слагат сухите съставки и се размесват добре, а след това се добавят зехтина и лимона.

Крилцата се намазват добре от всички страни със сместа и се оставят поне за час така.

След това се изпичат на барбекю или на скара. Слагат се в тенджера с капак докато са още горещи. След 20 минути капакът се маха и отделеният сос от задушаването се прецежда.

Смесва се с 1-2 с.л кетчуп и 1 с.л мед. Разбърква се добре до получаването на еднородна смес. Гарнираме готовите крилца с барбекю соса. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар