Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Бърз селски тутманик

Бърз селски тутманик

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Бърз селски тутманик
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 500 г - леко разредено с вода
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • оцет - 2 - 3 капки
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • сирене - 300 г
  • брашно - колкото поеме
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти без маслото се разбъркват, докато се получи меко тесто.

Тестото се изсипва в намазнена тава и се боде цялата торта с вилица отгоре.

Селският тутманик се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато порозовее. След като бъде готова, се маже отгоре с масло, докато още е топла, и се покрива, за да се задуши и омекне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: