Тибетски хляб

Исман Алиева ИбрямоваИсман Алиева ИбрямоваПомощник Готвач1624591
02/02/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 650
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, солта, содата и водата се смесват и се меси лепкаво тесто.

Зехтина го загрейте в тиган, сложете тестото в тигана и го разстелете равномерно. Добавете 2 с.л. вода по края на тестото и го покрийте с капак.

Пържете хляба на средно висока температура 10 мин и 5 мин от другата страна.

Готовият хляб се изкарва от тигана и се слага в подходяща чиния. Нарязва се и се поднася.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Христилияна Личева
Изглежда доста апетитно, не съм го срещала до сега този хляб. Ще го пробвам задължително .
0
0
Веселина Константинова
Изглежда апетитно. Интересно е изпичането на хляба.
0
0