Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Филигрирана пита Сърце

Филигрирана пита Сърце

Филигрирана пита Сърце
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • мая - 1 пакет, суха
  • вода - 100 мл топла
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч. пълнозърнесто
  • брашно - 400 г пшенично
  • белтъци - 1 бр. за намазване
  • семена - 1 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топлата вода със захарта и малко брашно, разбива се на кашичка и се оставя да бухне за 10 минути.

Сипва се в средата на двата вида смесени брашна, добавят се останалите продукти и замесваме средно меко тесто. Оставя се на топло 40 минути да втаса.

Разделя се на 3 части. Всяка от двете се разделя на още две части и се оформя с намазнени ръце на дълги фитили. Два по два се усукват и нареждат в тава върху хартия за печене под формата на сърце.

Третата част се оформя на малки фитили, като двата края се завиват към средата и се нареждат в средата на сърцето. Намазва се с разбит белтък и поръсваме семена.

Печем в загрята фурна 100 градуса около 15 минути, през това време питката се надига, увеличаваме температурата на 170 градуса и печем още 25 минути до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: