Бял ориз със сметана

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
347
2k
744
1k
3
03/02/2016
"Перфектната гарнитура за месо или свежо безмесно ястие - изборът е изцяло ваш "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 737
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се сварява в подсолена вода, след това се изплаква със студена и се изцежда.

В дълбок съд запържваме в 5 суп. лъж. олио нарязания лук за 1-2 минути.

Прибавяме ситно нарязания чесън и пилешкото на парченца. Пържи се 2-3 минути. Прибавя се бирата.

Когато течността поизври се слага оризът, наливаме сметаната, посоляваме и разбъркваме.

След 2-3 минути сваляме от огъня. Сервира се поръсен със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#164888
Не бях правила до сега със сметана, но определено ми хареса, особено мекотата на вкуса.
0
0