Домашна луканка на грил

03/02/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваНовак1437138514565
"Ако не побързате да патентовате идеята за печена домашна луканка на грил, ще изядем всички прототипи "
Приготвяне60 мин.
Готвене10 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 965
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата26
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - шарено, 12 кг
  • сланина - 3 кг
  • праз - 1 на ситно
  • черен пипер - 1 пакетче млян
  • червен пипер - 1 ч.ч
  • чубрица - 1 - 2 ч.ч
  • лют червен пипер - 1 с.л. едросмлян
  • захар - 1 - 2 л.
  • сол - 12 кибритени кутийки
  • черва - за пълнене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото и сланината се смилат на едра решетка.

Каймата се обърква със всички подправки, покрива се плътно и се оставя на студено за няколко дни като всеки ден се обърква наново.

С машинка за пълнене се пълнят червата и се изсушават на прохладно място няколко дни.

После се цепва на няколко места и се пече.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
На барбекю или на жар става още по-вкусна.:)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв