Домашен сладкиш с ябълки

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Домашен сладкиш с ябълки2 / 2
07/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1 тава
"Сочен сладкиш с ябълки, който всяка кухня заслужава да има на своята трапезата - разбирате намека, нали?"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • амонячна сода - 1 пакет
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • ябълки - 5 - 6 бр. настъргани
  • канела - 1 ч.л.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • орехи
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата и захарта, докато побелеят. След това се добавят киселото мляко, олиото, настърганите ябълки, канелата и орехите.

Амонячната сода се смесва с брашното и тогава се добавя към сместа. Разбъркват се добре.

Изсипва се в намазнена тава и се пече в загрята фурна на 200 градуса. След изпичането се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: