Патешки бутчета с ориз

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
05/02/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 637
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патешките бутчета, заливаме ги с вода и кипваме. Изливаме кипналата вода и наливаме чиста топла вода към 2 литра и варим патешкото месо приблизително 30-40 минути.

Запазваме бульона от варенето. (Обираме внимателно с лъжица част от мазнината, която се образува на повърхността, защото патешкото месо е по-мазничко и отделя доста мазнина).

Сварените патешки бутчета слагаме в огнеупорен съд с капак. Посоляваме на вкус, добавяме нарязан или настърган лук, поръсваме с черен пипер, сминдух и сух магданоз.

Наливаме 2 чаени чаши прецеден бульон от варенето на патешките бутчета и слагаме да се запекат към 15 минути. Към запечените бутчета прибавяме измития ориз.

Наливаме отново 2 чаени чаши бульон и 1 чаена чаша топла вода, ако не разполагаме с достатъчно бульон и слагаме във фурната да се запече до готовност-докато оризът поеме течността.

Бележка: Мазнината, която сме отделили от бульона, можем да използваме при готвене на други ястия.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар