Пикантни ребра в гювеч

NEVINEVI
Помощник Готвач
1629975321k3
Пикантни ребра в гювеч
Снимка: NEVI
1 / 3
05/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
4
"Пикантни крехки ребърца печени с бира в гювеч - автентична българска рецепта! Гарантираме, че ще ви харесат!"

Необходими Продукти

  • За гювеча
  • свински ребра - 1 кг
  • олио - 5 с.л.
  • бира - 200 мл светла
  • сол
  • черен пипер
  • За пикантния сос
  • мед - 1 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • чили сос - 1 ч.л.
  • кетчуп - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В гювеч сложете ребрата, бирата, олиото, солта и черния пипер.

Печете на 200C за 2-3 часа (докато месото почне да се дели от кокала). Направете пикантния сос като смесите продуктите в купичка.

Извадете изпечените ребра и ги залейте със соса, върнете във фурната за още 5-10 минути, без капака на гювеча, за да се запекат ребрата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Браво, много добра рецепта. Лесна и вкусна.

Малка поправка - ако печеш което и да е месо на 200 градуса 2-3 часа ще го превърнеш в брикет ....
05.02.2016 22:58