Пълнено пиле с бекон и яйца

ВаняВаня
Чирак
118
233
41
217
06/02/2016
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо370
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистеното и измито пиле се посолява отвътре и отвън. Пълни се с плънката, която се приготвя по следния начин: кифлите (франзелата) се надробяват, заливат се с горещото мляко и се разбъркват.

Когато сместа поизстине, се добавят нарязаните на кубчета яйца, леко запържените лук и бекон, и задушените печурки.

Подправя се със сол и черен пипер и се измесва добре. Напълненото пиле се зашива и слага в тава с един пръст вода на дъното.

Пече се 40-50 минути на силна фурна. Ако е нужно, за да не загори, се покрива по средата на печенето с алуминиево фолио, което се маха 10 минути преди края.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар