Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Печена патица»Печена Патица с Бира и Ябълки

Печена Патица с Бира и Ябълки

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Печена Патица с Бира и Ябълки
Снимка: Сергей Анчев
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Неустоима комбинация от вкусове и аромати, която ще ви плени"

Необходими Продукти

  • патица - 1 бр. /1.5 кг/ може и 2 от по - малките
  • растителна мазнина - 3 с.л.
  • дижонска горчица - 2 с.л.
  • ябълки - 5 средно големи, малко кисели
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 едър
  • мащерка - 1 стрък
  • чесън - 5 скилидки
  • тъмна бира - 200 мл
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Горчицата, пушеният пипер и счуканите скилидки чесън се разбъркват с малко сол и втриват добре в патицата.

Престоява на хладно 2-3 часа.

Ябълките, лукът и морковът се нарязват на едро.

Подреждат се в огнеупорна стъклена тенджера, където се слага и патицата, в която се поставят няколко парчета ябълка и мащерката.

Осолява се и се залива с мазнината и бирата.

Пече се патицата под стъклен капак 1 час на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: