Печена патица с ябълки

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Печена патица с ябълки1 / 2
06/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
155 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • патица - 1 патица
  • ябълки - 3 - 4 бр.
  • боровинки - 1 компот от боровинки
  • черен пипер
  • сол
  • за соса
  • прясно млако - 300 мл
  • лук - 1 глава
  • галета - 60 г
  • масло - 15 г
  • сметана - 1 с.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • карамфил - 2 карамфилчета
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре патицата и внимателно я подсушете. Натрийте я със сол и малко черен пипер отвън и отвътре.

Разрежете ябълките на 2 части. Внимателно издълбайте семената и на тяхно място поставете от боровинките от компота. Напълнете с тях птицата.

Печете патицата в умерена фурна, като от време на време я заливате със сосовете от печенето.

В съд с двойно дъно налейте прясното мляко и служете вътре главата лук цяла, като преди това набодете в нея карамфилчетата и настърганото индийско орехче.

Сложете и половината масло и загрявайте сместа 30 минути на слаб огън, като бъркате непрекъснато и внимавате да не кипне.

Добавете сол и черен пипер на вкус. Като не преставате да бъркате изсипете на тънка струйка и галетата. Кипнете и варете на слаб огън 20 минути.

Свалете от огъня, извадете главата лук и добавете останалата сметана и масло.

Нарежете патешкото на порции и поднесете със сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: