Селска пилешка каша

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Селска пилешка каша
Снимка: Сия Рибагина
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Няма как да мине без една-две филийки бял хляб"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л. краве
  • брашно - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • бульон - 1 кубче, пилешки
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • мащерка - 1 щ.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • магданоз - няколко стръка
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се сварява със сол и кубчето бульон във вода до готовност на месото, изважда се от бульона, изчаква се да изстине обезкостява се и се накъсва на дребно.

Пилешкият бульон се запазва. Преценете колко количество да сложите от него в ятието, за да не се получи кашата твърде рядка.

Бульонът се остава настрана.

Брашното, червеният пипер и подправките се смесват.

В дълбок тиган се слага зехтинът и маслото, да се загряват. Чесънът се надребнява и се слага в мазнината за няколко секунди да се запържи, след което към него се прибавят сместа от брашното и подправките.

Постепенно към тях се сипва по малко от отделения бульон, като се бърка непрекъснато до хомогенна гъста смес.

Добавя се накъсаното месо, оставя се да заври и се маха от котлона пилешката яхния.

Накрая селска пилешка кашата се поръсва с магданоз.

Селската пилешка каша е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Eli Kapitanova
Eli Kapitanova
В момента готвя каша,харесвам я но много дълго се готви докато излезе мазнината отгоре става бавно защото се готви на слаб огън,но пък е вкусно
14.10.2019 10:52
2
1