Кифлички с течен шоколад

08/02/2016
"И въобще, ако не носите от тези кифлички с течен шоколад, хич не ни се мяркайте пред очите "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции28
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 134
  • Преглеждания за месеца492
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г бяло
  • мая - 20 г прясна
  • прясно мляко - 200 мл топло
  • яйца - 1 бр. + един жълтък за намазване
  • мед - 1 супена лъжица
  • захар - 80 г
  • олио - 50 г
  • масло - 40 г разтопено и още за намазване
  • течен шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и медът се разтварят в топлото мляко. Изчакайте сместа да шупне, след което добавете и останалите съставки.

Замесете меко и гладко тесто, което се покрива и се оставя на топло, за да втаса. След това го разделете на 4 части, които се разточват на кръгли блатове. Нарежете всеки блат на триъгълници.

Във всеки триъгълник се слага по лъжичка от течния шоколад, след което се завива на кифличка. Наредете кифличките в тава, намажете ги с жълтък, разбит с прясно мляко и ги оставете отново да втасат.

Печете ги в загрята на 190 градуса фурна до готовност. По желание разтопете още масло и още докато са топли ги намажете и ги поръсете със захар.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар