Селска попара с червен пипер

09/02/2016
Татьяна Балова
отТатьяна БаловаНовак10734
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 336
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филиите хляб се нарязват на малки хапки и се слагат в подходяща купичка. Към тях се прибавя натрошеното сирене.

Маслото се кипва в дълбоко тиганче, и щом мехурчетата му (не балончетата! имаме си българска дума "мехурчета") станат малки, сипваме там червения пипер и след секунда-две - половин чаша вода.

С кипналата смес заливаме хляба и сиренето и захлупваме за няколко минути с чинийка или друга купичка.

Сервираме с чаша айран или кисело мляко.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ваня Георгиева
Попарата е вкусна.На мен баба ми правеше и трахана.
0
0
Мартина Тракова
Траханата е друго,ама тая попара ме върна назад.
0
0
Мартина Тракова
Това е една много хубава попара!Майка ми я правяше,когато бях малка.Поздравления!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв