Кекс с белтъчна глазура

11/02/2016
"Шармантно решение да разнообразите обикновения кекс "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 074
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукнете яйцата и добавете захарта. Разбийте добре. Разбъркайте киселото мляко и содата и ги прибавете към сместа.

Добавете олиото и част от лимоновите корички. Накрая добавете брашното и ванилията на части, като бъркате непрекъснато.

Намажете формата за кекс с олио и поръсете с малко брашно, за да може кексът да се извади по-лесно, след като е готов. Изсипете сместа във формата за кекс.

Кексът се пече около 40-45 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. След което се изважда и се оставя да се охлади.

Разбийте белтъците с пудрата захар на сняг. Намажете охладеният кекс и поръсете с лимонени корички. изчакайте глазурата да стегне и поднесете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар