Терин с патладжани и сирене

13/02/2016
"Колкото по-високи са градусите навън, толкова по-студено трябва да е бялото вино, с което ще поднесете този терин "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 112
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете патладжаните от корите, нарежете ги на тънки ленти с помощта на картофобелачка. Сложете парченцата в студена подсолена вода, за да падне горчивият вкус.

Готовите патладжани изплакнете и подсушете. Изпържете до златисто от двете страни в сгорещена мазнина. Нарежете морковите на филийки и задушете и тях в мазнина.

Намачкайте сиренето, прибавете чесъна нарязан на ситно и две червени чушки, нарязани на дребно. Добавете пушеното сирене, чукнете яйцата. Овкусете със сол, черен пипер, риган и мащерка. Намаслете дъното и стените на подходяща продълговата тавичка.

Облепете дъното и стените на тавичката с патладжани, като ги застъпвате. Наредете на дъното пласт от морковите и другите две чушки. Покрийте с плънка. Загърнете плънката с патладжана. Дооформете терина, като го притиснете. Изпечете до златисто в сгорещена фурна.

Готовото ястие оставете да се охлади и го изсипете в подходяща чиния, ката предварително го отлепите от стените, с помощта на силиконова шпатула. Гарнирайте терина с лентички моркови, чери доматки и пушено сирене. Поръсете с риган и мащерка.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 35.5 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 35.5 см
14.59 лв.
11.23 лв.
Виж ››

Много удобно и качествено продълговато ренде, с което ще обработите зеленчуците за готвене за нула време. Има дръжка, която не се плъзга, предпазител и допълнителна приставка за захващане.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Веселина Константинова
Благодаря! Радвам се, че рецептата ви е допаднала!
0
0
Анна
Анна
04.10.2020 20:57
Страхотна рецепта!
Добавих и тиквички, защото не ми стигна патладжана за голямата тава.
Мъжа ми каза, че такава вкусотия скоро не е ял.
;)
0
0