Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Ориз с дробчета и лук

Ориз с дробчета и лук

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Ориз с дробчета и лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Вкусотия, която ще приготвите бързо и лесно, и ще излапате с кеф"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - около 600 г
  • лук - 1 - 2 глави
  • моркови - 2 - 3 боря
  • червени чушки - 2 броя пиперки
  • домати - 1 брой
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • вода - около 500 - 600 мл
  • черен пипер
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително измийте и накиснете ориза във вода за половин час, след което го отцедете. Загрейте фурната на 220 градуса.

Нарежете зеленчуците на дребно и ги запържете в сгорещено олио, като започнете от лука и морковите, след това добавите чушките и домата. Щом омекнат добавете ориза и запържете всичко заедно за около 5 минути. Започнете да добавяте 1 по 1 почистените пилешки дробчета и леко разбърквайте.

Всичко се изсипва в намазнена тава, овкусява се със сол, черен и червен пипер на вкус и се залива с разтворения горещ бульон. Сложете да се пече до набъбване на ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
56
43
33
20
10
Дай твоята оценка: