Начин на приготвяне
Лукът и чесънът се запържват в малко олио. Прибавя се настърган морков и се задушава. Добавя се бялото вино, трябва да изври на половина. Прибавят се доматите, подправките и щипка захар.
Когато се сгъсти сос се слага и каймата. Прави се сос бешамел с прясното мляко, брашното и кравето масло.
Дъното на подходяща правоъгълна тава намазваме с масло и бешамелов сос. Слагаме ред кори, бешамелов сос, шунка, плънка и поръсваме с кашкавал.
Правят се няколко реда и на последния ред кори се слага бешамел и обилно настърган кашкавал.
Пече се на 180 градуса на предварително загрята фурна. Първите 30 минути с алуминиево фолио, а останалите 10 без фолио до появяване на златиста коричка.
Коментари