Балканска плескавица

16/02/2016
"Имали сме късмет да се родим на Балканите, за да опитаме тази Балканска плескавица, а останалите - могат само да гледат и да преглъщат "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 415
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г бабекова
  • лук - 1 - 2 глави
  • яйца - 1 бр.
  • було
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете лука.

Сложете го в блендер и го пасирайте.

Добавете го към каймата и чукнете яйцето.

Омесете каймата. Оформете 6 питки от каймата.

Нарежете булото на 6 парчета и завийте всяка питка.

Загрейте грил тигана, сипете олиото и запечете плескавиците от двете страни.

Поднесете с подходяща салата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Емил Димитров Радев
Аз също
0
0
Pressy
Pressy
25.03.2016 10:55
Обожавам балканската кухня -пикантно и сочно месце,салатка...ммм. И рецептата ми харесва !
1
3
Ваня Георгиева
Всичко във було става много вкусно,задушава се и миризмите са по силни което е много добре.
2
5
Емил Димитров Радев
Разбира се
0
0