Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Маринована сланина

Маринована сланина

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Маринована сланина1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3 буркана
"Това е истината, забравете за туршиите и лютениците - отделете всички свободни буркани за маринована сланина!"

Необходими Продукти

  • сланина - около 2 кг
  • черен пипер - 20 зърна
  • дафинов лист - 6 броя
  • морска сол - 800 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сланината на ивици с дебелина около 5 см и дължина 15 см. Сложете я във вода да се изкисне за 3 дена, като всеки ден сменяте водата. След това вземете три компотени буркана и хубаво натъпчете във всеки парчета сланина. Важно е да са много плътно напълнени. Между тях слагайте зърна черен пипер и по 2 дафинови листа.

Направете марината от 3 компотени буркана вода и 1 буркан морска сол (800 г). Слага се на котлон и се бърка докато солта се разтопи. Маринатата се оставя да се охлади и с нея се пълнят бурканите.

Запечатват се с капачки и се обръщат надолу за 1 ден на хладно и тъмно помещение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
54
44
31
21
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#202609
Потребител#202609
Когато за първи път видях снимката, която са сложили от сайта, помислих, че е парче чийзкейк
10.12.2017 22:43
1
Ангел
Ангел
Г-н Милко ,пропуснали сте да упоменете след,колко време е готова за консупация
23.01.2014 21:13
4
Цветанка
Цветанка
Аз първо я попарвам за 1-2 мин. и тогава я слагам в буркани. Но не повече от 2 мин. Докато се обърне и порозовее
12.03.2013 14:51
10
1
1
Покажи всички подкоментари