Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с ориз

Пилешки бутчета с ориз

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Помощник Готвач
1528512331k2
Пилешки бутчета с ориз
Снимка: Monika Ivanova
2 / 6
16/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Заложете на класиката - нагостете всички с най-вкусните пилешки бутчета с ориз"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 охладени
  • ориз - 1 купа
  • лук - 1 глава
  • сол
  • магданоз
  • чубрица
  • вода
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се разделят на горна и долна част, измиват се и се сваряват в подсолена вода.

В тиган се запържва лукът, добавя се измитият и отцеден ориз, бърка се 10-ина минути. Прибавя се магданозът и чубрицата.

В тава се прехвърля запърженият ориз, разпределя се равномерно, отгоре се слага месото, долива се прецеденият бульон. Допълва се до 3 купи с гореща вода и се слага в предварително загрята фурна да се опече.

Поднася се горещо. Всеки по желание може да си овкуси ястието с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Georgi
Georgi
S grah morkovi zadaljitelno az slojih i malko gubi za proba
19.03.2019 15:21
Pressy
Pressy
Класическа рецепта. Израснала съм с това яйстие.И аз добавям малко моркови.
26.03.2016 14:37
3
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Браво ,много вкусна рецепта Аз добавям и грах с моркови още по цветно и вкусно !
17.02.2016 08:03
1