Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли с бяло вино и гъбен сос

Пържоли с бяло вино и гъбен сос

Пържоли с бяло вино и гъбен сос
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ако още се чудите какво да хапвате, тези крехки пържоли с лек винен сос и гъбки са само за вас"

Необходими Продукти

  • пържоли - 4 - 5 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
  • дафинов лист - 2 - 3 листа
  • гъби - 1 бурканче, стерилизирани (400 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете пържолите със сол, черен пипер, чубрица и ги оставете да си поемат ароматите. Загрейте олиото и изпържете пържолите от двете страни до порозовяване.

Наредете един ред пържоли в херметическа тенджера, отгоре сложете скилидки обелен чесън, 2-3 дафинови листенца, после отново пържоли и така, докато свършите продуктите.

Полейте с бяло вино и вода, докато се покрият пържолите. Варете 15 мин. от завирането.

Докато врат пържолите, загрейте олиото, в което сте пържили пържолите, и добавете брашното. Запържете.

Извадете готовите пържоли от тенджерата, а бульона добавете към брашното и разбъркайте до сгъстяване и получаване на сос.

Добавете бурканчето гъби и разбъркайте. Сервирайте пържолите, полети с гъбен сос.

Пържолите с бяло вино и гъбен сос са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: