gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Лесен сплетен козунак

Лесен сплетен козунак

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k11k5
Лесен сплетен козунак
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
18/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8-10
"Кой е казал, че козунак се прави трудно? С тази рецепта всеки ще се справи"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлото мляко активирам маята с 1 с.л. захар и 1 с.л. от брашното. В купа пресявам брашното.

Разбивам яйцата с останалата захар и мляко. Добавям есенцията. Замесвам много гладко и еластично тесто. Удрям го в плота, колкото може повече пъти.

След което го оставям да втаса на топло. Когато удвои обема си, го разделям на две части, като от всяка деля по три топки, които правя на фитили.

Оплитам ги на плитка и поставям в намазана тава с олио. Когато втасат, ги намазвам с жълтък, мляко и олио. Посипвам със захар. Пека в загрята фурна на 160 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: