Сиропирани сладки охлювчета

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
23/05/2011
"Не може да ни омръзне да похапваме сиропирани сладки охлювчета "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 943
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества
Охлювчета

Начин на приготвяне

От 3 яйца, прясното мляко, маята, 100 г захар, 3 с.л. олио, щипка сол и брашно замесваме меко тесто. Оставя се на топло да втаса, след което се разделя две части. Едната се разточва на кора с дебелина около 1/2 см, намазва се с олио и се поръсва със половината от сместа от орехите, объркани с разбито яйце.

Разточва се и втората част и се слага върху първата. Намажете и нея с олио и останалата част от орехите.

Цялото се навива на руло и се реже на парчета с дебелина около 2 см. Подреждат се в намаслена тава и се оставят да втасат за около 15 минути. Стафидите се накисват в рома за половин час и се отцеждат.

Охлювчетата се пекат в предварително загряна фурна на 180 градуса за около половин час. Малко преди да са готови се вадят леко и се наръсват със стафиди, след което се доопичат. Още горещи се сиропират със захарния сироп, който обаче е леко охладен. Поднесете сиропираните сладки охлювчета след около 6 часа.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 9
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Лора
Лора
18.07.2011 17:41
Какво е количеството на брашното ?
0
2