Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Кисело зеле с ориз в гювече

Кисело зеле с ориз в гювече

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Кисело зеле с ориз в гювече3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Кисело зеле с ориз - вкусотия, която познаваме от детството"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - не повече от 1/2 кисела зелка
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • олио
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стените на гювечетата се намазват с олио. Зелето се нарязва и се разпределя в двете по равно.

Във всяко гювече се слага по 1 ч.л. червен пипер и се разбърква със зелето.

Добавя се по половината от ориза, още олио и пак се разбърква добре. Накрая се долива вода и се слагат да се пекат на 170 градуса до готовност.

Бележка: Ако зелето е прекалено солено или кисело, предварително се залива с гореща вода (от бойлера) и се оставя така 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: