Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Гювеч с месо, картофи и гъби

Гювеч с месо, картофи и гъби

Лидия - ГериЛидия - Гери
Готвач
2571k3731
Гювеч с месо, картофи и гъби
Снимка: Лидия - Гери
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
4
"Гювечът приготвен в тавичка е прекрасен, но в глинен съд е просто невероятен. Който е готвил в глинен съд знае защо. Днес ще ви представим тази класическа селска рецепта за ароматен гювеч с крехко месце, картофи, гъби и зеленчуци"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1.5 кг
  • печурки - 400 г
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави кромид
  • олио
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на пържоли, посолява се и се запържва леко от двете страни.

Гъбите и лукът се почистват, нарязват и задушават.

В каления гювеч на дъното се слага мазнина и се редят ред картофи, предварително нарязани на кръгчета и поръсени със сол и червен пипер, ред месо, ред гъби и лук, поръсени с черен пипер и нарязаните на шайби моркови.

Завършва се с ред картофи. Добавя се олио и малко вода и се пече на 200 г около 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка: