Домашна Елховска Лютеница

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
19/02/2016
"Да отидеш до Елхово, да те почерпят с домашни приготвена лютеница - ех, че вкусотия!"
Приготвяне100 мин.
Готвене50 мин.
Общо150 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 260
  • Преглеждания за месеца863
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Лютеница

Начин на приготвяне

Чушките се изпичат, изцеждат и се минават през машинка за кайма (смилат).

Доматите по същия начин на машинка за сок за да нямат семена и люспи. Патладжана се изпича и той се смила като чушките.

Всичко се вари на умерен огън и като започне леко да извира се разбърква периодично за да не загори. Като се сгъсти се прибавя олиото, захарта и солта. Варим докато ни хареса на гъстота.

Когато вече е почти готова се прибавят пиперите и нарязания магданоз. Готовата лютеница се сваля от огъня и след като изстине се пълни във малки бурканчета.

Затваря се и се варят за капачка.

Двойна затварачка за буркани като от едно време
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойна затварачка за буркани като от едно време
13.50 лв.
Виж ››

Практична и лесна за употреба затварачка за буркани с удобна двойна дръжка, пръв помощник при приготвянето на зимнина.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар