Гъби с масло, чесън и копър

Рая АндоноваРая АндоноваГотвач39835335
20/02/2016
"По-малко от 30 минути са достатъчни за приготвянето на тези ароматни гъби "
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 896
  • Преглеждания за месеца226
  • Преглеждания за седмицата51
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печурките се нарязват. Наситнява се чесънът.

В съд на котлона се разтапя маслото и се запържва чесънът. Добавят се гъбите и се запържват и те леко. Слагат се сол и черен пипер на вкус и се оставят със затворен капак да се задушат за 5-10 минути.

Добавя се ситно нарязаният копър и с него също се оставя за 10-15 минути да се задуши.

След това капакът се маха и се оставя още 2-3 минути, за да се изпари водата.

Обикновено се използва за гарнитура, но ако е повече, може и за основно ястие.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар