Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Кебап»Касапски кебап от агнешко месо

Касапски кебап от агнешко месо

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Касапски кебап от агнешко месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4-5
"Между романтична почивка и порция агнешки кебап 80 % от анкетираните мъже избират - две порции кебап"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 800 г
  • дреболии - 200 г, агнешки (момици, бъбреци...)
  • мазнина - 1/2 ч.ч.
  • лук - 2 - 3 връзки зелен
  • лук - 5 броя кромид
  • люти чушки - 4 - 5 броя
  • домати - 4 броя
  • магданоз - 1 връзка
  • джоджен - няколко стръка
  • сол
  • черен пипер
  • вино - 1/2 ч.ч. бяло
  • яйца - 3 броя
  • прясно мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на хапки агнешкото и дреболиите и ги запържете в мазнината. Прибавете зеления лук и кромида, нарязани на дребно, целите люти чушки, едро нарязаните зрели домати, накълцания магданоз и джоджен.

Овкусете със сол и черен пипер и долейте 1/2 ч.ч. гореща вода. Задушете ястието до омекване, прибавете бялото вино и доварете до готовност на слаб огън.

Изсипете го в тава, полейте със заливка от разбитите яйца с прясното мляко и запечете Касапския гювеч на силна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
41
32
20
10
Дай твоята оценка: