Домашно стерилизиран грах

20/02/2016
"Подготовката за зимата трябва да започне отрано. Ето и нашето предложение за домашен стерилизиран грах "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо575
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • грах
  • сол - по 1 ч.л. на буркан
  • аспирин - по 1 на буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете граха от шушулките. Загрейте вода в подходящ съд. Сипете граха и го бланширайте - да промени цвета си.

Готовия грах премийте през студена вода с помощта на гевгир.

Насипете го в чисти буркани. Добавете по 1 ч.л. сол и по един аспирин към всеки буркан.

Налейте студена вода до горното ръбче на буркана. Запечатайте добре с капачка.

Варете 20 мин. от завирането. Съхранявайте на хладно!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар