Турски сладки с грис

Турски сладки с грис
Снимка: Мюрвет Юсуфова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Сервирайте топлото кафенце и повече от тези турски сладки, колкото повече, толкова по-добре"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • маргарин - 125 г
  • олио - 1 ч.ч.
  • грис - 1/2 ч.ч.
  • орехи - 1 - 1/2 ч.ч. (смлени)
  • брашно - 2 - 1/2 ч.ч
  • ванилия - 1 бр.
  • За сиропа
  • захар - 4 ч.ч.
  • вода - 3 - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • портокалова кора - на половин портокал
  • орехи - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо започнете със сиропа. Сварете и охладете, сложете портокаловите кори вътре, докато е горещ.

В дълбок съд сложете яйцето и захарта разбъркайте. Добавете маргарина, олиото, орехите, ванилията половината чаша грис и разбъркайте добре с миксер.

Накрая добавете брашното и замесете. В тавата, в която ще печете, намажете с олио и оформете малки топчета, както е на снимката.

След, като сте готови с оформянето на сладките, набодете по едно орехче в средата.

Поставете тавата във фурната в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 мин. Изпечете до златисто.

Сиропът и сладките трябва да бъдат охладени. Сиропирайте и оставете за няколко часа, най-добре да престоят една нощ.

Приятно готвене и да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Здравейте!
Искам да попитам, защо не се напоиха със сироп, а стоят полусухи като курабийки?
27.08.2022 12:31
Мюрвет Юсуфова
Мюрвет Юсуфова
Не забравяйте да споделите резултата Дамиииииии!
29.02.2016 12:15
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
И на мен ми харесаха! Непременно ще ги пробвам, изглеждат ми много вкусни :)
24.02.2016 20:16
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Обезателно ще ги пробвам.
23.02.2016 16:55
Мюрвет Юсуфова
Мюрвет Юсуфова
На вкус нямат нищо общо с меденките и на вид не са кой знае какво,но вкусът им.....Сиропирани,ароматни много вкусни.Пробвайте рецептата сигурна съм че ще ви харесат.
23.02.2016 14:18
2
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много приличат на меденки, хубава рецепта.
23.02.2016 13:43