Турски сладки с грис

23/02/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 342
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата32
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • маргарин - 125 г
  • олио - 1 ч.ч.
  • грис - 1/2 ч.ч.
  • орехи - 1 - 1/2 ч.ч. (смлени)
  • брашно - 2 - 1/2 ч.ч
  • ванилия - 1 бр.
  • За сиропа
  • захар - 4 ч.ч.
  • вода - 3 - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • портокалова кора - на половин портокал
  • орехи - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо започнете със сиропа. Сварете и охладете, сложете портокаловите кори вътре, докато е горещ.

В дълбок съд сложете яйцето и захарта разбъркайте. Добавете маргарина, олиото, орехите, ванилията половината чаша грис и разбъркайте добре с миксер.

Накрая добавете брашното и замесете. В тавата, в която ще печете, намажете с олио и оформете малки топчета, както е на снимката.

След, като сте готови с оформянето на сладките, набодете по едно орехче в средата.

Поставете тавата във фурната в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 мин. Изпечете до златисто.

Сиропът и сладките трябва да бъдат охладени. Сиропирайте и оставете за няколко часа, най-добре да престоят една нощ.

Приятно готвене и да ви е сладко!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Мюрвет Юсуфова
Не забравяйте да споделите резултата Дамиииииии!
1
0
Гергана  Георгиева
И на мен ми харесаха! Непременно ще ги пробвам, изглеждат ми много вкусни :)
0
0
Ваня Георгиева
Обезателно ще ги пробвам.
0
0