Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Пухкав тутманик за закуска

Пухкав тутманик за закуска

ИвелинаИвелина
Чирак
206229
Пухкав тутманик за закуска
Снимка: Ивелина
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Чудите се какво ще закусвате? Вижте този пухкав домашен тутманик, който не е никак труден за приготвяне"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 1 кг
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • мая - 1/2 кубче прясна
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • за плънката
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 300 - 400 г
  • мазнина - за тавичката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете кладенче в брашното, затоплете млякото и в него разтворете захарта, маята и солта. Разбъркайте киселото мляко със содата и двете яйца.

В полученото кладенче се изсипва първо прясното мляко, след което се добавя и киселото мляко.

Замесете меко тесто, което трябва да почине за 30 минути. Разточете го на кора и го намажете с разбитото с яйцата сирене, завийте на руло и нарежете на розички.

Редим в подмазнена тавичка. Накрая отгоре намазваме с разбито яйце и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Иванова
Иванова
В продуктите за тестото не е посочено прясно мляко, нито количеството му?!?
26.02.2016 09:08
8
Ж.Божинова
Ж.Божинова
колко прясно мляко ?
26.02.2016 09:06
3
Илияна Димова
Илияна Димова
Много хубава идея за вкусна закуска, Апетитно !
25.02.2016 11:07
3