Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Солена Палачинкова Торта

Солена Палачинкова Торта

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Солена Палачинкова Торта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
7-8
"Тази солена торта ако знаете колко бира и вино изпива"

Необходими Продукти

  • брашно - 125 гр.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 400 гр.
  • масло - 50 гр.
  • пилешко месо - 400 гр.
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • чесън - 1 скилидка
  • червен пипер - 1 гр.
  • домати - 1 бр.
  • кашкавал - 150 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд разбиваме яйцата , брашното и солта. Прибавяме млякото и 20 гр. Разтопено масло. От приготвената смес изпържваме 12 палачинки.

Приготвяме плънката като настъргваме на ренде лука и го изпържваме. Прибавяме смляното месо. Подправяме сместа със сол, настърган домат, скилидката чесън, зърна черен пипер, червен пипер и дафинов лист. Долива се малко вода. Варим месото докато остане на мазнина.

Палачинките си нареждат в голяма чиния като между тях постовяме плънка, редувайки палачинка с плънка. Завършваме с палачинка. Поливаме с разтопена масло и ръсим с настърган кашкавал. Преди да поднесем запичаме за кратко време във фурната

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.4
51
42
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Палачинки не се пъжат, а се пекат, ако трябваше да ги пържим, щяхме да слагаме повече мазнина
25.08.2016 01:42
Снежанка
Снежанка
Един вкусен начин да оползотворимпоизостаналите в хладилника продукти...
07.12.2013 16:35
Костадин
Костадин
И какво общо има със снимката?
14.10.2013 08:38
9
Юлия
Юлия
Много е вкусно.При малко повече фантазия и смелост, човек може да добави към плънката и други неща по негов вкус и предпочитание...Но повярвайте ми - нещо УНИКАЛНО е - не само за ОЧИТЕ, но и за КОРЕМЧЕНЦАТА ни!!!
16.09.2013 17:39