Свинско със зеленчуци

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Свинско със зеленчуци5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Поредното много вкусно свинско месо, приготвено в глинен гювеч. Приготвя се бързо, пече се бавно, и може да нахрани цялото семейство."

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 800 г
  • картофи - 500 г
  • моркови - 150 г
  • лук - 150 г кромид
  • чушки - 100 г червени (печени)
  • домати - 150 г от консерва
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • тиквички - 50 г
  • магданоз - 2 стръка
  • риган - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • зехтин - 50 мл
  • бульон - 200 мл зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте зеленчуците. Нарежете ги на едро и ги сложете в дълбока тава или гювеч.

Свинската плешка нарежете на парчета и добавете към зеленчуците, сипете доматите от консерва, сложете и пюрето, подправете на вкус, сипете зехтина и разбъркайте всичко.

Сипете бульона, захлупете с капак и сложете във фурната на 180 градуса за около 2 часа.

При поднасяне поръсете всяка порция със пресен магданоз.

Свинското със зеленчуци е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: