Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Крехки чушлета (върхари)

Крехки чушлета (върхари)

Adriyana - AdiAdriyana - Adi
Чирак
105466130416
Крехки чушлета (върхари)
Снимка: Adriyana - Adi
1 / 2
26/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"От най-крехките чушлета такава туршия става, пръстите да си оближете и бурканчето да отопите!"

Необходими Продукти

  • оцет - 1 л винен
  • бахар - 5 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • захар - 100 г
  • сол - 3 с.л.
  • керевиз - ½ връзка, нарязан
  • чесън - по желание
  • чушки - 2 кг върхари
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сместа се кипва и в нея се бланшират чушлетата.

След изваждането им се поливат в маринатата и престояват поне 3 часа. Добавя се и нарязаният керевиз.

Подреждат се в буркани и се доливат с маринатата. Стерилизират се 30 мин.

При сервиране може да се нарежат и/или да се поръсят със зехтин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: