Мусака с пилешко месо

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
136
685
207
356
2
26/02/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 230
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Мусака

Начин на приготвяне

Измивате и обелвате картофите и морковите. Нарязвате ги на кубчета. Измивате и почиствате чушките от семките и също нарязвате на кубчета.

Обърквате зеленчуците с подправките. Сварявате пилешките бутчета до готовност, и когато се охладят, отделяте месото и го накъсвате на дребни парчета.

Разпределяте месото върху зеленчуците и наливате съвсем малко водичка. Слагате в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато водата изври.

През това време взимате съд, в който чуквайте яйцата, които разбивате с малко сол. След това добавяте киселото мляко и обърквате добре.

Идва ред на брашното и прясното мляко. Трябва да се получи еднородна смес. Когато картофите са се посварили, изливате заливката отгоре и оставяте да се пече, докато се запече заливката!

Наситнявате магданоза, и когато извадите мусаката от фурната, наръсвате обилно с магданоза.

Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
47.99 лв.
Виж ››

Само си представете как влизате в кухнята и отваряте фурната, от която се носи невероятен аромат на вкусната гозба, която сте приготвили в новата си алуминиева тава. А защо не и сладкиш, с който да поглезите любимите си хора? Вашата квадратна тава с незалепващо покритие ще ви бъде верен помощник в тази мисия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар