Печени на фурна наденици с бяло вино

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
26/02/2016
"Няма как да устоим на тази апетитна рецепта за Печени на фурна наденици с бяло вино, даже ще си поръчаме двойна порция !"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 717
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата40
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • наденица - 500 г
  • бяло вино - 1 литър
  • масло - 50 г краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • нишесте - 1 или 2 ч.л. натурално, за сгъсътяване на соса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазваме надениците с част от омекналото краве масло и подреждаме в подходяща тавичка. Отгоре ги поръсваме с черен пипер на вкус. При необходимост може да ги посолим.

Заливаме ги с бялото вино. Печем на слаба фурна, като по време на печенето поливаме със соса от тавичката няколко пъти.

Когато се поизпари течността, ги изваждаме от фурната. Намазваме надениците с останалото масло Към останалата течност от печенето в тавичката добавяме разтворено с малко вода натурално нишесте - царевично или пшенично.

Загряваме леко соса на котлона. Поднасяме надениците полети със сос и с гарнитура от картофена салата или туршия.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мария Божилова
Добра рецепта, бързо се приготвя.
0
0