Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с ориз и пиле

Мусака с ориз и пиле

Мусака с ориз и пиле
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4-6
"Не ви трябва да избирате между любимото пиле с ориз и мусака - ето как да си приготвите и двете едновременно"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • гъби - 1 ч.ч.
  • кашкавал - 150 г
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр. пресни
  • магданоз - пресен
  • сол
  • черен пипер
  • бульон - 2 ч.ч. от пилето
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилето и слагаме да се свари. Запазваме бульона. Обезкостяваме пилето и нарязваме на ситно.

Слагаме в тавичка и добавяме измит ориз, гъби - почистени, измити и нарязани на филийки, сол, черен пипер на вкус. Наливаме две чаени чаши бульон от варене на пилето.

Слагаме в гореща фурна и когато оризът поеме течността и омекне, правим заливка. (При необходимост по време на печене може да доливаме още пилешки бульон).

За заливката разбиваме яйцата с една чаша кисело мляко и настърган кашкавал. Заливаме ястието. Връщаме във фурната да се допече до зачервяване. Поднасяме мусаката с нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: