Трахана с пастърма

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
748
3k
1k
2k
6
28/02/2016
"Познайте какво се получава, когато реша да сготвя две от любимите си неща - получава се тази чорба "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 097
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • трахана - 200 г
  • пастърма - 100 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • олио
  • масло
  • сол - на вкус
* мерки и количества
Трахана

Начин на приготвяне

Траханата се залива с 250 мл. хладка вода и се оставя да поомекне като се разбърква от време на време. В тенджера се слага олио и масло да се разтопи.

Добавя се ситно нарязаният лук да се запържи. Пастърмата се надробява на ситно, добавя се към лука.

Следва червеният пипер. След като се запържат малко се долива вода и се оставя да заври за около 20-25 мин.

След това се добавя траханата, разбърква се и се оставя да ври още около 20 мин. докато се сгъсти малко.

Емайлирана тенджера с цветна декорация 4.5л
Приготвяй си тази рецепта в:
Емайлирана тенджера с цветна декорация 4.5л
22.50 лв.
Виж ››

Вълшебна емайлирана тенджера с цветна декорация, в която със сигурност се приготвят най-вкусните супи на света.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар