Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Селска манджа с патладжани

Селска манджа с патладжани

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Селска манджа с патладжани2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Задължително с филийки мек селски хляб, които да потопите в тази вкусотия"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • тиквички - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • пресен лук - 1 връзка
  • чушки - 2 - 3 бр. червени
  • домати - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • магданоз
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките и патладжаните се изпичат, обелват се и се нарязват на средно големи парчета.

Старият и пресният лук се нарязват на едро, а тиквичките, морковите и доматите се рендосват на едро.

В тенджера се запържва старият лук. Към него се прибавят морковите и се запържват за около 2 мин.

След това се добавят тиквичките и пресният лук, а след още 2 мин. се добавят доматите, чушките и патладжаните.

Оставя се ястието да къкри.

Накрая манджата се посолява и се сервира със ситно нарязан магданоз.

Селската манджа с патладжани е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Така е, времето все не ми стига, с нетърпение чакам почивните дни, нищо, че и къщата мен чака:) A и не е лесно в тази жега на печката, но пък си представям как готвят "колежките" в там някъде на юг и без климатик?! Мотивацията е, че ще топим калориите, ха, ха! Важно е да бъдем креативни и практични!
22.06.2017 12:33
1
Елена Стефанова Йорданова
Елена Стефанова Йорданова
Севи и аз я направих с печени чушки от буркан!При мен тези дни е 40* ,а и нямах много време!
22.06.2017 12:24
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Имам идея,тъй като в момента нямам печени зеленчуци , защо да не пробвам с такива във буркан?
/а и тук в Пловдив е такава жега в момента/ .Имам заготовка за кьопоолу с печена чушка и печен патладжан, натурални, печени и смлени на едро. Хем ще стане по-бързо , а и рецептата много ми харесва- ще я превърна в такава за бързащи и работещи практични домакини. Благодаря Ви!
22.06.2017 11:56