Хляб с брашно от елда

ВаняВаняЧирак11821
29/02/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции2 бр.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 880
  • Преглеждания за месеца165
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Закваската се смесва със 100 г брашно и 100 мл вода. Покрива се с домакинско фолио и се оставя в топло помещение да бухне за няколко часа.

След това се омесва с всички останали компоненти. Тестото се разделя на две части и се моделират хлебчета.

Поставят в тава, застлана с хартия за печене, завиват се отново с фолио и се държат на топло още няколко часа.

Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна, с купичка вода на дъното.

След 25-30 минути хлябовете са готови. Изваждат се от фурната и се слагат да се охладят върху решетка, покрити с кърпа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар