Питка със сиренце и магданоз

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
748
3k
1k
2k
6
29/02/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо368
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо в една купа се слага 3 в.ч. брашно. Добавя се маята.

По средата се прави кладенец и се добавя прясното мляко, олиото, захарта и солта. Омесва се тесто, което да е меко.

Ако е необходимо, се добавя още брашно. Покрива се и се оставя за 30 мин. да втаса.

После от тестото се откъсват топчета, колкото орехи, разтварят се и се слага от плънката и се оформят като кифлички. Нареждат се в намазнена тава.

Оставят се да втасат още малко. Намазват се с разбит жълтък и се поръсва със сусам. Пече се във фурна до златисто-червеникаво.

Ръчно кухненско сито - със скала
За хубаво тесто използвайте това:
Ръчно кухненско сито - със скала
13.00 лв.
Виж ››

За професионалисти и любители - удобно за работа ръчно сито, разграфено за най-удобно дозиране

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар