Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Мариновано говеждо месо във вино

Мариновано говеждо месо във вино

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Мариновано говеждо месо във вино1 / 2
29/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 500 г
  • лук - 3 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • кашу - 1/2 чаша
  • оцет - 70 мл винен
  • бяло вино - 70 мл сухо
  • ракия - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • кимион
  • червен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме говеждото на парчета и го осоляваме на вкус. Към него прибавяме нарязаните чесън и лук. Добавяме оцета, ракията и виното.

Смиламе ядките и ги добавяме към месото. Разбъркайте добре и оставете за няколко часа в хладилник, за да може месото да поеме от маринатата.

Запържваме в загрят тиган докато се изпари марината. Сервира се топло и по желание може да добавите пресен магданоз отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: