Чеснови хлебчета Гъбки
Hlepčići Pečurkice sa belim lukom
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Чеснови хлебчета Гъбки

Чеснови хлебчета Гъбки

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k10k5
Чеснови хлебчета Гъбки
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
29/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Няма начин да пропуснете на полянката тези неустоимо ароматни Чеснови хлебчета гъбки ! Ние отиваме да пълним кошницата!"

Необходими Продукти

  • маково семе - 20 г
  • брашно - 500 г тип 500
  • сусам - 20 г
  • мащерка - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • розмарин - 1 с.л.
  • чесън - 1 глава стар
  • зехтин - 150 мл
  • мая - 20 г
  • вода - 180 мл
  • яйца - 1 бр. + 1 жълтък
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сметана - 150 г квасена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлата вода с лъжичка захар и оставете да шупне. Брашното пресейте, направете кладенче и сложете яйцето, 50 мл от зехтина, сметана, сол и оцет.

Размесете като постепенно добавите и шупналата мая до получаване на хубаво гладко тесто. Оставете покрито на топло за час да удвои обема си.

В купичка сложете останалия зехтин, риган, намачкан чесън, сол, розмарин и мащерка. Втасалото тесто разделете на 12 равни части и оформете на топчета.

Всяко топче разтеглете на малка кора, както правите мекиците, сложете им по лъжица от овкусената смес и ги направете отново на топчета.

Намажете форма за мъфини с малко масло и във всяко отделение на формата сложете по едно топче от тестото. Намажете всяко с разбит жълтък и поръсете със семената. Оставете да втасат още 20 минути.

Сложете ги във фурната и печете на 160 градуса около час. След изпичане ги извадете от формите и те вече ще са придобили форма на гъбки :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: