2 / 2
29/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"Назад, лакомници - нашите пурички са това, а за вас сме приготвили рецептата"
- кайма - 150 г, телешка
- черен пипер
- кимион
- магданоз
- сол
- лук - 1 щипка, нарязан
- яйца - 1 бр.
- кора за баница - 1 лист
- олио - за пържене
- За тахановия сос
- тахан - 50 г, сусамов
- лимон - 100 мл, сок
- захар - 1 щипка
- магданоз
- черен пипер
- сол
- чесън - 1 скилидка, ситно нарязана
* мерки и количестваНачин на приготвяне
Каймата се омесва с подправките, лука и яйцето и се оформя на цилиндърчета.
Кората за баница се разстила и нарязва на парчета, в които се завиват на пурички цилиндърчетата от кайма.
Пуричките се изпържват във фритюрник и се поднасят със соса в отделен съд.