Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Задушени зеленчуци по френски

Задушени зеленчуци по френски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Задушени зеленчуци по френски1 / 2
23/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • моркови - 3 бр.
  • царевица - 1 консерва
  • зелен фасул - 200 г
  • грах - 150 г
  • карфиол - ½ глава
  • олио - 3 с.л.
  • сметана - 200 мл
  • магданоз - 5 стръка
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме зеления фасул и го сваряваме за 10 минути.

Нарязваме морковите на ивички, карфиола накъсваме на розички.

Смесваме приготвените зеленчуци с отцедената царевица и граха и ги сипваме в загрятото олио. Разбъркваме, похлупваме и задушаваме 15 минути.

След това прибавяме сметаната и задушаваме още 5-10 минути. Накрая подправяме със сол и захар. Поръсваме готовото ястие с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: