Гювечета със свинско и бейби картофки

03/03/2016
"Вкусни гювечета със картофки, свинско, сирена и бяло вино наситени на аромати"
Приготвяне35 мин.
Готвене50 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 636
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарежете на кубчета и го задушете с виното за 15-20 мин., подправки по ваш вкус (аз сложих къри, черен пипер, червен пипер, чубрица, сол), добавете нарязаните печени чушки и нарязания патладжан и картофките, гответе още 10 мин.

На дъното на всяко гювече (излизат 5 бр.) натрошете кравето сирене, нарежете маслините, сложете задушеното свинско с картофите и зеленчуците, най-отгоре сложете топеното сирене, сиренето ементал и настъргания кашкавал.

Поръсете с балканска ръсеница и печете за 25 мин. в загрята фурна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Катя Благоева
Много вкусно и добре направено!
0
0
цветослава киркова
хахаа , е това е издънка :) тези които аз ползвах са на денито ,тогава получих подаръци от тях , че бях участвала в техен конкурс ,иначе не купувам такива неща :)
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
03.03.2016 15:17
Разкошни са и звучи страшно вкусно.И аз често използвам готовите вакумирани картофки,веднъж бях купувала и те се оказаха сурови,бяха подготвени,обелени и подправени,но са били без термична обработка.Взех си аз и ги пльоснах в чиния на масата :)) Няма да ти казвам каква изненада беше като ги опитахме,голям цирк беше :))
0
0