Боб с пушени ребра в глинен гювеч

Сия РибагинаСия РибагинаМастър Шеф69496120525
03/03/2018
"Знаете ли разковничето на вкусния боб? Вижте тук тази неустоима рецепта за ценители"
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо69 037
  • Преглеждания за месеца2345
  • Преглеждания за седмицата73
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете, измийте и накиснете боба в студена вода от предната вечер.

На сутринта отцедете, измийте и сложете в тенджера на котлона с лъжичка захар. Оставете да кипне и варете 30 мин на средна температура.

Махнете от котлона, изцедете, пак изплакнете и сложете в глинен съд.

Нарежете чушките, моркова и лука.

Добавете ги в съда при боба, сложете всички подправки и пюрето размито в малко вода. Нарежете ребрата на парчета и сложете и тях.

Сипете вода или зеленчуков бульон колкото да го покрие. Затворете с капак и сложете във фурната.

Задушавайте боба в гювеч за 3 часа на 160 градуса.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
цветослава киркова
Просто върха , много обичам боба в гювечи . Онзи ден правих боб в гърне , ще пусна рецептата тия дни !
17
0