Вкусни понички

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
136
697
206
374
2
04/03/2016
"Все още търсим подходяща диета с понички и дотогава ще си ги хапваме само неофициално"
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 115
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимате си тенджерка и в нея изсипвате хладкото мляко. Взимате захарта и я разтваряте в млякото. Слагате вътре 2-3 супени лъжици брашно, сложете и маята, объркайте добре и оставете сместа да шупне.

Щом маята се е активирала, добавяте си солта и яйцето, което трябва да е на стайна температура. Взимате си сито и пресявате брашното. Оформете си кладенче и изсипете сместа в него. Трябва да се получи леко и еластично тесто.

Оставете го да втаса за половин час в намазнена тавичка. Когато тестото е готов, го разточете на кора с дебелина 1 см. Така получената кора режете на кръгчета с помощта на чаша и ги оставяте да втасат повторно за десетина минутки, като ги покривате с кърпа.

Взимате тиган и капвате олио. Докато то загрее, направете дупка по средата на поничките. Когато олиото загрее, ги запържвате до златисто и от двете страни. Когато поничките са готови, си взимате чиния и слагате върху нея домакинска хартия или салфетка и подреждате поничките върху нея, за да се отцеди излишната мазнина.

Смесете си в купичка пудрата захар с ванилията. Когато се отцедят от мазнината, взимате поничките и ги потапяте в сместа и подреждате в подходяща чиния.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар